Participació al debat sobre la LOMCE al Consescat

Avui trametem l’opinió que el Xavier Carrasco, director de Text-La Galera, ha publicat al debat sobre la LOMCE que s’està duent al web del Consescat, en el qual us animem a participar. A continuació copiem el text íntegre que no és visualitzable sense estar registrat al web en què s’està duent a terme el debat.

“Estic absolutament d’acord en el text que s’ha publicat per iniciar aquesta conversa, i també en la Declaració en defensa del model català d’immersió lingüística que va fer públic el Consell Escolar de Catalunya el passat mes de desembre. Subscric aquesta Declaració punt per punt.

Tinc la sensació que pràcticament la totalitat (per no dir la totalitat) de les persones que formem part d’aquest fòrum tenim la mateixa opinió sobre el tema i per tant aquest debat o conversa no crec que doni massa de si. Dit d’una altra manera, no hi pot haver gaire debat.

El que sí podem discutir és què farem si el govern espanyol s’entossudeix a imposar la llei contra l’opinió de la immensa majoria a Catalunya, i contra el sentit comú més elemental. El partit del govern central té una majoria i una prepotència suficients per fer-ho. En aquest sentit, la tercera versió de la LOMCE, que s’ha fet conèixer fa pocs dies, encara posa més èmfasi en la imposició del castellà com a llengua vehicular (a més de la “cooficial”). Per exemple, hi ha un punt a la disposición adicional trigésima octava  que és nou respecte de la versió anterior de la llei. Anteriorment no sortia, i diu literalment:

5. “Corresponderá a la Alta Inspección del Estado velar por el cumplimiento de las normas sobre utilización de lengua vehicular en las enseñanzas básicas”

Molt bé, “descanso y cubrirse”. Com hem d’actuar, doncs, si tiren endavant aquesta aberració? Quin paper ha de fer el Departament d’Ensenyament i el Govern de Catalunya? I els centres docents (quadres directius, professorat…) i les associacions diverses, les AMPES, les d’alumnes, etc., etc? Insubmissió? Es pot fer de debò?

Què han de fer les editorials? Han de preparar llibres de text en castellà per a les diferents àrees i matèries? Jo sóc el responsable editorial d’una d’elles i ho tinc clar: nosaltres no ho farem.

Salutacions cordials a tothom.”

Particiàció debat LOMCE Consescat

Participació del Xavier Carrasco al debat del Consescat sobre la LOMCE

Aquesta entrada s'ha publicat en TIC i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s