Els nostres apunts de la conferència ‘Pla d’impuls a la lectura’

Lectura a les aules

Dimarts 7 de maig, el Departament d’Ensenyament va convocar persones dels diferents àmbits educatius a una conferència sobre el Pla d’Impuls a la Lectura. Text-la Galera hi vam anar i aquí en teniu una mica de resum:

–Es va fer un recordatori dels objectius del Pla, incidint en el marc teòric i metodològic.

–Es van posar exemples de diferents experiències dels centres pilot.

–Es va incidir –i molt!– en la transversalitat i l’aprenentatge global de la lectura, la lectura autònoma, les estratègies…

–Finalment, es va parlar sobretot del portafolis on es recull tota l’experiència del Pla. El portafolis, és una mena de dossier imprès en paper a primària i en un moodle a secundària on cada alumne anirà guardant informació, comentaris, treballs, etc. dels llibres que llegeixi al llarg de la seva etapa. Aquests dossiers es podran compartir i recullen les 8 competències bàsiques del currículum.

Tots els aspectes comentats són els que, de sempre, hem contemplat en els materials que publiquem i, especialment, en els últims projectes editorials (el TRAM 2.0 de primària i el projecte.eso de secundària).

Per al proper curs 2013-2014 es publicarà una guia elaborada pels centres ILEC que donarà les pautes a la resta de centres de com actuar al respecte.

(No podem tancar aquest post sense recordar que aquests dies s’estan fent els quarts de final i les semifinals del Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta, iniciat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i que ja té uns quants anys de vida, en què han crescut notablement el nombre d’alumnes i centres participants. Tot per la lectura! Llegir ens fa més grans! Llegir a tot arreu!)

Aquesta entrada ha esta publicada en Actualitat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s