10 apunts sobre la Jornada de tecnologia mòbil i aprenentatge, de Kid’s Cluster

Xavier Carrasco, director editorial de Text – La Galera

kids cluster text la galeraEl passat 10 d’octubre vam assistir a la Jornada de treball Tecnologia mòbil i aprenentatge, organitzada pel Kid’s Clúster i el seu incansable mànager, Antonio Naranjo. La jornada va comptar amb la presència d’una cinquantena de representants d’empreses de diferents àmbits interessades en les tecnologies i el seu paper en l’educació, i va consistir en tres presentacions i en un treball posterior en set taules de treball diferents.

Els ponents van ser Pere Torrents (Mobile World Capital), Theophilus van Rensburg (M-Ubuntu) i Javier González Casado (Fundación Telefónica), i de les seves exposicions van quedar clars alguns fets que no per sabuts va ser menys interessant de sentir de boca d’experts com ells:

 1) Avui hi ha al món 7.000 milions de dispositius connectats a Internet, i aquest mateix any ja n’hi haurà més que habitants al planeta; es preveu que al 2020 cada persona tindrà cinc dispositius connectats a la xarxa. Les tecnologies mòbils tenen una presència absolutament dominant en la nostra societat i estan canviant la nostra manera de viure.

2) El 80% dels joves al nostre país té un telèfon mòbil intel·ligent o una tauleta.

3) Així que l’evidència està servida: les tecnologies mòbils estan cridades a ser protagonistes en el procés que ens ha de portar a una nova manera de treballar, d’aprendre, de relacionar-nos, etc.

4) Al mateix temps, aquestes tecnologies són una oportunitat de creixement econòmic i de creació de llocs de treball.

5) Tots els implicats tenim, doncs, una oportunitat i també un repte i una responsabilitat: com podem fer que la potència d’aquest mitjà reverteixi en una millora de la qualitat de l’ensenyament i en definitiva de la qualitat de vida i de la igualtat d’oportunitats?

Queden obertes unes quantes preguntes, dues de rellevants potser són:

6) Quins projectes, i de quin abast, s’han d’emprendre per acostar-nos a aquests objectius?

7) Qui ha de liderar aquest procés: els centres educatius? L’administració educativa? Les empreses de continguts i serveis?

8) Sembla clar que una peça clau, segurament la que té a les seves mans la possibilitat de fer un canvi real, són els docents, els mestres i professors i professores.

9) Però també ho és que no és just pretendre que emprenguin aquesta feinada titànica sols, i per tant les empreses (i en particular les editorials) tenim també molt a dir-hi i a aportar: escoltant quines són les seves necessitats i les dels seus alumnes i proposant solucions, projectes, itineraris d’aprenentatge, activitats…

 I, si em permeteu, en el desè punt ‘escombro’ cap a casa: 10) l’equip de Text-La Galera, sens dubte, ens apuntem en aquest viatge apassionant!

Aquesta entrada s'ha publicat en Actualitat i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a 10 apunts sobre la Jornada de tecnologia mòbil i aprenentatge, de Kid’s Cluster

  1. Antonio Naranjo ha dit:

    Gràcies, Xavier.
    A disposar per a ajudar amb el que calgui des-de KID’S CLUSTER.
    Ja sabeu: Fins a on podem arribar plegats?

  2. Xavier Carrasco ha dit:

    Gràcies a tu, Antonio. I enhorabona per la jornada. Aquí n’he escrit només una pinzellada, però va valer la pena, sens dubte. Ens anirem veient, segur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s