Molt bon estiu 2017!

També ho trobeu, que cada vegada corre més el temps? Tornem a ser al final del curs i ens ve de gust destacar ara alguns dels fets rellevants del nostre, de curs:

  • Després d’una llarga temporada en què hem estat molt condicionats pels canvis legislatius o normatius, aquest any hem decidit amb tota llibertat en quins projectes treballar. Estem molt satisfets de tots el que hem publicat però n’hi ha un que ens fa una il·lusió especial i que us convidem a conèixer: l’IMAGINA!, un projecte per a educació infantil que estem segurs que marcarà un abans i un després en els materials per a aquesta etapa. No s’ha vist mai res abans que s’hi assembli, ni aquí ni fora. L’esforç que hem fet tots plegats per tirar-lo endavant ha estat gran però ha valgut la pena!
  • Ara fa unes quantes setmanes se’ns va prestar una inusitada atenció mediàtica. De vegades ens queixem que els editors de materials educatius i la feina que fem no rebem prou atenció dels mitjans de comunicació; aquesta vegada no va ser així, i per uns dies vam ser els grans protagonistes de l’actualitat. El motiu no ens feia cap il·lusió, perquè un informe acusava certes editorials catalanes, entre elles nosaltres, de voler adoctrinar els estudiants del país amb continguts esbiaixats i plens d’errors mal intencionats en els llibres de text. Més enllà de la polèmica, absurda i sense cap base, l’incident va servir perquè molta gent s’interessés per com treballem, quines persones intervenen en l’elaboració dels projectes, etc., i això sí que ens va agradar explicar-ho!
  • Cap al final de curs ha arribat una molt bona notícia per nosaltres, i creiem que també ho és per al sector de les editorials educatives. Una institució tan important i prestigiosa com Jesuïtes Educació va decidir convocar un concurs restringit per seleccionar una editorial que els acompanyés en el desplegament del seu projecte d’innovació Horitzó 2020. L’editorial triada va ser Text-La Galera, i aquesta mostra de confiança, i l’oportunitat que ens dona de treballar conjuntament amb els equips de JE, va representar una gran alegria per nosaltres, i és una gran oportunitat que volem aprofitar. Els màxims responsables de JE ja havien anunciat fa uns mesos que les escoles i les editorials es necessitaven mútuament i que estàvem condemnades a entendre’ns. Nosaltres hi estem plenament d’acord, i ens sembla que aquesta és la bona notícia per a tot el sector.

Efectivament, creiem que les editorials educatives tenim molta feina a fer, i molt a dir i a aportar, també en el terreny de la innovació, com dèiem en un article publicat al nostre blog el passat mes d’octubre. Ja fa vint-i-cinc anys que Text-La Galera va publicar els primers materials, uns projectes trencadors presentats en carpetes d’anelles que van sorprendre pel caràcter innovador, fins i tot agosarat, del seu plantejament. Des d’aleshores ens hem esforçat per mantenir alt l’afany de millora i d’exigència, i no ens han faltat mai les ganes de buscar noves maneres de fer i de presentar els materials.

Estem ben determinats a continuar-ho fent ara més que mai, en moments decisius per al futur de l’educació i del nostre país. Esperem continuar gaudint del vostre suport i la vostra companyia.

Molt bon estiu!

Xavier Carrasco, director editorial de Text-la Galera

Aquesta entrada ha esta publicada en Opinió. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s