La notícia de la setmana: Clinton Vs. Trump

la-noticia-16-11-2Clinton Vs. Trump

El 8 de novembre, se celebren les eleccions presidencials als EUA. Les estadístiques ens diuen que hi ha dos candidats amb més opcions que tots els altres. La candidata del Partit Demòcrata, Hillary Clinton, i el candidat del Partit Republicà, Donald Trump.

filetSabeu com funciona el sistema electoral americà? Descobriu -ho.

Com triaries a qui donar el teu vot?

Una votació hauria de ser un acte de responsabilitat i per ser responsable un s’ha d’informar. Això què implica? Implica que tenim el deure com a ciutadans de votar amb criteri.

Si ets profe de socials o tutorEt fem una proposta atrevida per treballar amb els teus alumnes abans de conèixer els resultats de les eleccions.

1 Dividiu per sorteig els alumnes de la classe en tres grups: partidaris de Trump, partidaris de Clinton i indecisos.

2 Assigneu a cada grup les tasques següents:

  • Partidaris de Clinton: Busqueu arguments per defensar aquesta candidata, a partir de les seves millors propostes.
    Per exemple: la defensa del sistema de sanitat pública implantat pel President Obama.
  • Partidaris de Trump: Busqueu arguments per defensar aquest candidat, a partir de les seves millors propostes.
    Per exemple: el seu enfrontament als grups de poder de les grans empreses de Wall Street.
  • Indecisos: Busqueu arguments en contra de tots dos candidats.
    Per exemple: Hillary Clinton és valorada com una política professional allunyada dels interessos de la gent del carrer i Donald Trump ha fet moltes propostes en contra dels immigrants i els estrangers.

3 Presenteu els arguments a l’aula en forma de debat o bé d’exposició.

4 Tot seguit, voteu un o altre candidat.

5 Després de la votació, feu un recompte. Amb els resultats, reflexioneu sobre quins arguments han pesat més a l’hora de votar.

6 Durant els propers dies estigueu atents a les anàlisis dels resultats que sortiran a la premsa i compareu el que ha passat a l’aula amb la realitat.


 

Aquesta entrada ha esta publicada en TIC. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a La notícia de la setmana: Clinton Vs. Trump

  1. Francina Gabarró Castelltort ha dit:

    Personalment no he seguit el guió de la vostra proposta i si que vaig plantejar als meus alumnes de cinquè de l’escola Gabriel Castellà d’Igualada. Els feia recordatori de quina notícia podíem destacar del dia, era l’endemà de la matinada dels resultats. Per grata sorpresa, però que estan ja habituats a donar l’opinió pel treball d’altres cursos, els alumnes es van manifestar en contra de Trump per racista, per abusar de les dones, per no voler deixar entrar musulmans a EEUU, per construir un mur a la frontera de Mèxic, i per insultar a la seva contrincant i a altres persones al llarg de la seva vida. Les reflexions dels nostres alumnes és un bri d’esperança que poden canviar les coses, sobretot en aquelles escoles com la nostra d’alta complexitat pel nombre d’alumnes de diferents races, religions i situacions socio-econòmiques humils. És tot un privilegi sentir les seves reflexions. El debta a la classe estava poc estrucutrat, eren un parlar entre tots plegats i es va haver de dedicar una sessió més per poder acabar de parlar del tema.
    Tutor de cinquè Francina Gabarró i Castelltort

    • textlagalera ha dit:

      Benvolguda Francina,

      Gràcies per explicar-nos la vostra experiència a classe relacionada amb la notícia de la victòria del Donald Trump a la presidència dels Estats Units d’Amèrica. Celebrem que el vostre alumnat sigui reflexiu, dialogant i obert i, tal com dius, ens aporti esperança.

      Ens agrada molt que ens expliqueu de quina manera treballeu a l’aula les propostes que us enviem cada setmana.

      Estem a la vostra disposició,

      Eduard Martorell
      Equip de Text-La Galera

Deixa un comentari